Outsource schoonmaakwerk!

 
Gepost op 26-04-2013 Door manontekst Bekeken 766 keer

 

Ondernemingen focussen zich steeds meer op hun kernactiviteiten. Het uitbesteden van bedrijfsprocessen die daar niet bij horen, wordt dus steeds populairder. Die populariteit is vrij eenvoudig te verklaren. Bedrijven onderscheiden zich immers vooral aan de hand van hun kernactiviteiten. Bovendien wordt daarmee de winst gemaakt. Andere bedrijfsprocessen, zoals de schoonmaak, kunnen dan beter uitbesteed worden aan bedrijven voor wie deze activiteit hun kernactiviteit is. Mensen functioneren namelijk het best als ze doen waar ze goed in zijn.

De voordelen

Het outsourcen van deschoonmaakwerkzaamheden kan een bedrijf de nodige voordelen opleveren. Niet alleen is de aanbieder gespecialiseerd in het schoonmaakwerk, ook kan dit bedrijf de klus efficiƫnter, beter, flexibeler en voordeliger uitvoeren. Stel dat een bedrijf een eigen schoonmaakster in dienst heeft en die wordt ziek, dan vormt dit een probleem. Wanneer dezelfde onderneming zakendoet met een schoonmaakbedrijf, dan kan deze eenvoudig iemand anders inzetten. Ook kan het schoonmaakbedrijf de nodige materialen en schoonmaakmiddelen goedkoper inkopen.

Altijd up-to-date
Schoonmaken lijkt zo eenvoudig, maar in de praktijk komt er meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Er moet niet alleen grondig schoongemaakt worden, ook moeten de schoonmakers voldoende kennis hebben van de laatste voorschriften. Zo gelden er bijvoorbeeld voor een ziekenhuis andere schoonmaakregels dan voor een kantoor. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal een schoonmaakbedrijf hiervan sneller op de hoogte zijn.


Milieuvriendelijk schoonmaken
De variatie inschoonmaakmiddelen is eindeloos groot. Voor elke taak is wel een speciaal middel te verkrijgen. Het voordeel van een schoonmaakbedrijf is dat het preciesweet welk middel het meest doeltreffend werkt. Ook zijn er schoonmaakbedrijven die milieuvriendelijk schoonmaken. Deze bedrijven gebruiken natuurlijke zepen, waterbesparende doeken en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen zijn volledig biologisch afbreekbaar. Een bijkomend voordeel is dat deze producten minder kans geven op allergische reacties dan de reguliere schoonmaakmiddelen.


Reacties op dit artikel