Het mooie van natuursteen

 
Gepost op 26-04-2013 Door manontekst Bekeken 797 keer

 

Natuursteenis een verzamelnaam voor diverse soorten steen die de natuur ons biedt, zoals graniet, hardsteen en marmer. Natuursteen is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast ziet het er ontzettend mooi uit. Het is dus niet zo verwonderlijk dat natuursteen al vanaf de Griekse bouwkunst veelvuldig wordt toegepast.Topkwaliteitvoor een lage prijs

Het fijne van natuursteen is dat hetleverbaar is in diverse kleuren, afmetingen en bewerkingen. In de bouw wordt voornamelijk gebruikgemaakt van hardsteen. Deze traditionele steensoort wordt hier al eeuwenlang met veel succes toegepast. Dit komt onder andere door de zeer lage porositeitgraad. Hierdoor neemt hardsteen geen vocht op. En doordat de steen goed bestand is tegen vorst, is hardsteen ook zeer geschikt voor buiten.

Sublieme afwerking
Wanneer u kiest voor toepassingen van natuursteenzoals een vensterbank, trap of brievenbus, wilt u natuurlijk ook dat dit mooi wordt afgewerkt. Met hardsteen is dit geen enkel probleem. Het hoogwaardige materiaal kan op diverse manieren worden bewerkt, zodat het zowel in een moderne als klassieke setting tot zijn recht komt. Daarnaast leent hardsteen zich goed voor het aanbrengen van een persoonlijk tintje. De kwaliteit van de steen is immers zo goed, dat het zelfs gegraveerd kan worden.


Onderhoud
Natuursteen is zeer eenvoudig te onderhouden en het is ontzettend duurzaam. En in tegenstelling tot veel andere bekledingen, wordt natuursteen nóg mooier naarmate het langer in gebruik is. Door het geringe onderhoud en grote bestendigheid tegenwater, wordt natuursteen ook veel gebruikt in badkamers, toiletten, sauna’s en zwembaden. Het materiaal is zo watervast, dat het zelfs gebruikt kan worden alsgevelbekleding.


Reacties op dit artikel