Wetsuit kopen? Let op deze punten!

 
Gepost op 03-05-2013 Door BigBossMedia Bekeken 519 keer

 

Waar worden wetsuits voor gebruikt?Diverse sporters maken gebruik van een wetsuit. Verreweg de meeste wetsuits worden aangeschaft om de temperatuur van het lichaam op peil te houden. In Nederland ontkomt men in de meeste gevallen niet aan het dragen van een wetsuit, aangezien de temperatuur van het (zee)water te laag ligt om op een veilige manier een watersport te kunnen beoefenen. Gelukkig biedt Wetsuitspecialist.nl 

Waar wordt een wetsuit van gemaakt?
Neopreen is de stof die voor vrijwel alle soorten wetsuits wordt gebruikt. Neopreen is een synthetisch rubber en is zeer flexibel. 

Waarom wordt een wetsuit een wetsuit genoemd?
Een wetsuit kan de lichaamstemperatuur op pijl houden doordat er een klein beetje water tussen het pak en het lichaam komt te zitten. De huid (het lichaam) warmt dit water op waardoor er een isolerende laag ontstaat. Door deze laag blijft het lichaam gedurende een lange periode op temperatuur.

Waar op letten bij het aanschaffen van een wetsuit?
Als de hoeveelheid water tussen het lichaam en het wetsuit te groot wordt, kan het lichaam dit niet meer opwarmen. De isolerende laag komt dan niet tot stand waardoor de gehele werking van het geheel komt te vervallen. In plaats van het op pijl houden van de temperatuur zal de lichaamstemperatuur dalen, wat kan leiden tot onderkoeling.

Wees dus niet bang om een "te strak" wetsuit aan te schaffen. Het materiaal neopreen is zeer flexibel en zal na enkele malen dragen iets uitrekken. Houd hier rekening mee!


Reacties op dit artikel